Meguiar's M688 Deep Crystal Coating 60ml

Z nakupom tega izdelka lahko dobite do 13 točk zvestobe. Vaša košarica skupaj 13 točke ki se lahko spremenijo v popust 2,60 €.


M688S

Nov izdelek

Keramična zaščita laka

Več informacij

Meguiars je z razvojem izdelka Meguiars Deep Crystal Ultra Coating naredil zelo velik korak naprej pri razvoju zaščite lakov. Izdelek, ki nudi ekstremno dolgo zaščita laka, vas bo navdušil tudi z enostavnostjo in hitrostjo nanosa. Z uporabo tega izdelka se bodo vaša merila na področju kvalitete zaščite lakiranih površin popolnoma spremenila. Z ustreznim vzdrževanjem lahko zaščita traja tudi do tri leta.

Deep Crystal Ultra Paint Coating nudi izboljšano zaščito laka pred:

  •      kislim dežjem
  •      oksidacijo
  •      mehanskimi poškodbami in praskami
  •      UV-žarki
  •      visokimi temperaturami
  •      in pred drugimi vplivi okolja, ki negativno delujejo na površino laka

Izdelek je na voljo izključno certificiranim Meguiar's izvajalcem. Za seznam izvajalcev ali če bi to želeli postati nas kontaktirajte na trgovina@ims-adit.si.

Vsebina kompleta:
1x Meguiar's M688 Deep Crystal Coating 60ml
1x Meguiar's M699 Deep Crystal Top Coat 500ml
1x mikro krpa za vzdrževanje premaza

Navodila:
Nanos keramičnega premaza mora izvajati strokovno usposobljena oseba, še posebej če je potrebno opraviti veliko pripravljalnih del na površini (odstranjevanje vse možne umazanije s površine laka  s plastelinom in detailerjem ter poliranje laka). Sam nanos premaza je enostaven, več znanja in pripomočkov je potrebno za izvedbo predhodnih pripravljalnih del v zvezi z čiščenjem/poliranjem laka.Vedeti je potrebno, da sam keramični premaz ne vsebuje nikakršnih sestavin, ki bi polepšale izgled/sijaj laka avtomobila. Gre izključno za prozoren zaščitni sloj, ki je izjemno kvaliteten in dolgotrajen, vendar ne bo prekril napak na laku in povečal sijaja. Zato je pomembno, da s predhodnimi postopki pridobite čim več čistoče in sijaja na površini in odstranite vse, kar bi zmanjševalo oprijem premaza na površino.

Čiščenje laka:
Načeloma velja, da ni nanosa keramike na lak avtomobila brez predhodnega postopka poliranja (čiščenja) laka, pa naj bo avto star ali nov. Razlika je le v tem, koliko faz poliranja je potrebno opraviti glede na stanje laka. Pri starejših lakih, kjer se predvideva, da so bolj umazani,  je potrebno izvršiti naslednje faze čiščenja laka: -> čiščenje površine laka s srednje grobim plastelinom in čistilom/detailerjem -> grobo poliranje z grobo polituro -> fino poliranje z antihologramsko polituro  -> odstranitev vseh ostankov poliranja s pranjem in čiščenjem površine s čistili brez primesi polimerov, voskov ali olj -> nato sledi nanos keramičnega premaza Meguiars Deep Crystal. Pri novih avtomobilih bo v večini primerov dovolj, če boste izvršili samo fino/antihologramsko poliranje in odstranili ostanke poliranja iz površine. To zadnjo fazo pranja/čiščenja pred nanosom keramike lahko izvršite s šamponi, ki ne vsebujejo polimerov, naravnih olj in voskov (npr. Meguiars Hyper Wash D110) ali s čistilom za steklo.

Nanos premaza:
Premaz nanašate s priloženim aplikatorjem (z belo stranjo aplikatorja) in sicer del za delom površine (cca 50×50 cm). Nanašate z ravnimi paralelnimi potegi, ki se delno prekrivajo, najprej v horizontalni smeri in potem še v vertikalni (mrežna struktura), vse s ciljem, da prekrijete prav vsak delček površine. Poskrbite, da je na aplikatorju vedno dovolj premaza in sproti dodajajte 4-5 kapljic na aplikator. Pri nanosu se mora aplikator po celi površini prilegati površini. Ko končate prvi premaz celotne površine, morate pustiti, da se dobro posuši, preden začnete z drugim premazom. Nič hudega ne bo, če se bo premaz dolgo sušil, problem bo (slabši oprijem), če boste nadaljevali z naslednjim premazom, preden se je predhodni dovolj posušil. Hitrejšemu sušenju lahko pomagate tudi z infra grelci. Skupno nanesete 2-3 premaze. S predhodnega sloja ni potrebno odstranjevati viškov premaza s krpo, lahko kar nadaljujete z novim premazom, če je prejšnji dovolj suh. Ko ste nanesli zadnji – npr. tretji sloj – ne pustite, da se povsem posuši in s priloženo mikro krpo odstranite vse viške premaza s površine, dokler ni povsem sijajna in prozorna. Če se vam je kakšen del površine preveč posušil in ne morete odstraniti viška, enostavno nanj nanesite nekaj svežega M688 in ponovno obrišite. Ko ste obrisali iz površine vse viške in je popolnoma sijajna in prozorna, pustite da se premaz strjuje vsaj 24 ur, preden ga izpostavite vodi. Po 24 urah lahko naredite test s polivanjem vode na površino, ki mora hitro in v celoti odtekati.

Spodnji video prikaz postopka priprave površine za nanos premaza predstavlja sicer izdelke Meguiars, vendar lahko za poliranje/čiščenje laka uporabite tudi druge blagovne znamke z enako funkcionalnostjo. Važno je, da pred nanosom keramičnega premaza dosežete popolno čistočo površine laka brez prisotnosti olj in voskov ter čim večji sijaj, ki bo viden skozi premaz.

Vzdrževanje:
Za trajnost nanesenega keramičnega premaza M688 je pomembno, kako boste po nanosu vzdrževali lak avtomobila. Za optimalno učinkovitost je pomembno, da perete avtomobil s pH nevtralnimi šamponi. Za podporo in podaljšanje trajnosti premaza M688 priporočamo uporabo sredstva M699 Meguiars Deep Crystal Top Coat, s katerim s pomočjo krpe iz mikrovlaken 2 do 3 krat letno osvežite keramični premaz. Avto operete, posušite in del za delom površine  poškropite s sredstvom M699 ter enostavno obrišete površino.  Z ustrezno nego boste dosegli trajanje premaza tudi do treh let.

Varnostni napotki:
Nevarno: Tekočina in hlapi so vnetljivi. povzroča močno draženje oči. Pri zaužitju ali vdoru v dihalne poti je lahko smrtno nevarno. lahko povzroča zaspanost ali omotico. Pri daljši ali ponavljajoči izpostavljenosti lahko poškoduje organe: Živčni sistem. Strupen za vodne organizme z dolgoročnim vplivom. Izdelka ne držite na vročini, na vročih površinah, v bližini isker, odprtega ognja in ostalih virov vžiga. Ne kadite v bližini izdelka. Ne vdihujte hlapov. PRI KONTAKTU Z OČMI: Nekaj minut previdno spirajte z vodo. Morebitne optične leče po možnosti odstranite. Nadaljujte s spiranjem. Ne izzivajte bruhanja. PRI ZAUŽITJU: Takoj obvestite Center za zastrupitve ali zdravnika. Odpradno vsebino ali embalažo odstranite skladno z lokalnimi predpisi. Ponavljajoči stik lahko povzroči hrapavo in razpokano kožo. Vsebuje: Destilate (nafta); obdelano z vodikom; aceton; Stoddard topila